POČAS DOVOLENKY NA RHODOSE SA NUDIŤ NEBUDETE
Novinky
2022-07-12 17:53:38

POČAS DOVOLENKY NA RHODOSE SA NUDIŤ NEBUDETE

Kde si vybrať dovolenku na Rhodose

Východné /stredomorské/ pobrežie

 

Keďže táto časť Rhodosu leží na záveternej strane, je skvelým miestom pre kvalitnú dovolenku. Čakajú Vás pieskové pláže s drobnými okrúhliakmi pri pozvoľnom vstupe do mora. Tie slúžia ako prírodný filter a preto je tu voda nádherne priezračná. Odporúčame návštevu viacero romantických zátok s nádhernými scenériami.
  

 

Faliraki, Kalithea, Koskinou

 

Ak máte radi ruch, aktivity, zábavu a skvelú pláž, hotelová zóna tiahnúca sa od mestečka Faliraki takmer až po kúpele Kalithea je top voľbou. Odporúčame výber hotelovej izby s výhľadom na more, keďže popri hoteloch vedie pomerne rušná cesta. Pre dovolenku v Koskinou je výhodou blízkosť hlavného mesta Rhodosu /cca 6-8km/ a tým nočného života a zábavy priamo v jeho centre.

 

Kolymbia

O niečo menšie letovisko, kde nájdete tri pláže. Platí, že čím ďalej od centra, tým väčší kľud. Nikde tu však nie je ďaleko. Kolymbia je ideálna pre skĺbenie relaxu a oddychu s večernými prechádzkami po centre, či návštevou zábavného podniku.

Lardos-Pefki-Lindos, Stegna, Kiotari, Gennadi

Sú menšie strediská, vhodné pre rodinnú dovolenku na kvalitných plážach v rámci hotelových rezortov. Možnosti túlania sa po večeroch, nočnej zábavy, či poznávania sú obmedzené a spravidla budete musieť za nimi cestovať.

Afandou

Hoci pláž Afandou je jednou z najdlhších na Rhodose, letovisko čaká iba na svoj rozvoj a väčší záujem turistov. Okrem golfového ihriska ste tomto stredisku bez auta odkázaný iba na služby hotela, či fakultatívne výlety.
 

Západné /egejské/ pobrežie

 

V tejto časti Rhodosu nájdete okrúhliakové pláže, pričom niektoré hotely majú vlastnú pláž upravenú dovezeným pieskom. Spravidla čím je letovisko južnejšie, tým viac sú pláže kamenistejšie. V letných mesiacoch Vám príde vhod osvieženie v podobe čerstvého vetríka až vetra zvaného meltemi a o stupeň-dva chladnejších vôd Egejského mora.

 

Ialyssos a Ixia

sú susediace strediská rozprestierajúce sa cca medzi letiskom a hlavným mestom. Ak máte radi pieskovú pláž, dôležitý je vždy výber hotela, radi poradíme. Je dobré vedieť, že južnejšie letovisko Ialyssos poskytuje väčšiu ochranu pred vetrom ako Ixia.

Theologos, Fanes

sú vhodnou lokáciou pre dovolenku pre milovníkov kamenistých pláží s čírou vodou a kvôli takmer sústavne vejúcemu meltemi najmä pre kitesurfing.
 

Čo vidieť a kam ísť počas dovolenky na Rhodose

Naše tipy kam na východnom pobreží ostrova

  • Mestečko Lindos s historickou akropolou a úzkymi krivoľakými uličkami plných obchodíkov. Bonusom je kúpanie v prekrásnej zátoke St. Pauls Bay s priezračnou vodou. Pri návšteve Lindosu zájdite až priamo k tejto pláži, zaparkujte zdarma a do historického centra mesta to máte na skok.
  • Severný koniec pláže Afandou ponúka čarokrásnu kamenistú pláž Traganou s kryštáľovo priezračnou vodou a fantastickou scenériou. Výborné šnorchlovanie práve tu.
  • Južne od Faliraki susediace pláže Ladiko Beach a Anthony Qeeen Bay ukryté v romantických zátokách. Ak Vás kúpanie omrzí, prejdite sa po okolitých skalách a ulovte zopár fantastických obrázkov.
  • Severne od Faliraki, v blízkosti kúpeľov Kalitea, nájdete romantické zátoky Nicolas, Tassos a Oasis s rovnomenným jaskynným barom. Romantika ako vyšitá pri poháriku dobrého mojita. Vaše šnorchle využijete najviac práve tu.

 

Naše tipy pre západnú časť Rhodosu

  • Mys Prasonisi, najjužnejší bod Rhodosu s rozľahlou plážou, kde sa stretáva Egejské more so stredozemným. Môžete sa prebrodiť na rovnomenný susedný ostrovček, vyskúšať kitesurfing, či romanticky pozorovať ako sa proti sebe stretávajú vlny oboch morí.
  • Archeologické pozostatky hradov Krytinia a Monolithos. Cestou po západnom pobreží nezabudnite ochutnať v niektorej z osamotených taverien miestne špeciality. Plavky so sebou, každá z nich je pri malej pláži a pri konzumácii spravidla poskytuje aj plážový servis zdarma.

 

Vnútrozemie ostrova

Sedem prameňov / Epta Piges /

 

Zaujímavé miesto v blízkosti Kolymbie, kde behom pár metrov uvidíte zrod riečky. Zo suchého koryta je zrazu zurčiaci potôčik. Voda z neho je z časti odvádzaná 150-metrovým vodným tunelom ústiacim do prírodného jazierka. Skúsite i Vy tmou tunela sa k nemu prebrodiť? Je to skvelý zážitok ako i príjemné schladenie na jedinom mieste na Rhodose, kde sa dá kúpať v sladkej vode. Ak sa chcete vyhnúť davu turistov, zájdite sem do 10-tej doobeda alebo po 16-tej poobede.

 

Filerimos

 

Skvelý výlet za históriou, kresťanstvom a ako bonus, nádherný panoramatický výhľad na ostrov. Navštívite ruiny byzantského hradu, kostol a kláštor zasvätený Panne Márii, prejdite sa po krížovej ceste a zblízka obdivujte obrovský kríž, ktorý je dominantou celej oblasti. Krátka pešia túra po okolí určite prospeje Vášmu z all inclusive služieb obšťastnenému organizmu.

 

Hlavné mesto Rhodos

 

Starobylé centrum s úzkymi uličkami, akropola, archeologické pamiatky. História na Vás bude dýchať na každom kroku. Že Vás nebaví? Čo potom návšteva akvária, ochutnávka skvelého miestneho vína, či nákup suvenírov? Najlepší výber za najlepšie ceny práve tu.

 

Ak Vám ešte zostal čas a ste milovníci lodných výletov, určite stojí za to výlet na romantický ostrov Simi, či do tureckého Marmarisu. Pozor, tu je však nutný platný pas.
 

Ako poznať Rhodos za najvýhodnejšiu cenu

Požičanie auta

 

Prenájom auta poskytuje časovo flexibilný a najlacnejší spôsob poznávania Rhodosu. Najvýhodnejšie ceny sú pri objednaní vopred s jeho pristavením priamo na letisku. Spravidla za sumu čo zaplatíte za prenájom v stredisku na 3-4 dni, máte pri rezervácii vopred po prílete auto na celý týždeň. Ak ste vodič, na Rhodose je limit pre alkohol 0,5 promile.

 

 

Autobus

Ak nepozeráte na čas a pohodlie, nie je problém dopraviť sa popri pobreží kamkoľvek. Ak však nestíhate posledný spoj, budete musieť zacvakať za taxi

Organizované výlety

sú najdrahšou možnosťou, výhodou je však výklad fundovaného sprievodcu a nemusíte nič vopred organizovať.

 

Vyber si svoju destináciu