Dovolenka na Lanzarote
Novinky
2022-11-29 20:22:07

Dovolenka na Lanzarote

„Odozvy detí sú vynikajúce. Chcú ísť budúci rok na dovolenku na rovnaké miesto. Takúto komfortnú dovolenku pri mori by som pre 6 osôb za tú cenu v žiadnej cestovnej kancelárii nezískal.“

Toto sú slová nášho člena p.Jána Šebestu, ktorý prvýkrát využil svoj družstevný dovolenkový program PV. Strávil tohtoročné leto v auguste so svojou rodinou nádhernú dovolenku v rezorte Club Nautilus na ostrove Lanzarote a podelil sa s nami o svoje dojmy z tejto prvej zámeny. Za ubytovanie v 6-miestnom apartmáne zaplatil na celý týždeň len zámenný poplatok 119 eur. Koľko ho vyšla celá dovolenka, si prečítajte v príspevku. 

„Všetko prebehlo perfektne, od cestovania, až po samotný pobyt v rezorte. Bol som milo prekvapený, že aj keď sme boli v rezorte, ktorý bol situovaný v blízkosti letiska, vôbec nám to nenarúšalo dovolenku. Neboli sme vôbec obmedzení hlukom z lietadiel, tak ako to niektorí popisovali v referenciách. Práve naopak, pre nás to bol prínos, že rezort bol len 8 km od letiska a boli sme tak hneď na pláži.

Hotel Club Nautilus bol krásny, čistý, bolo to kľudné a tiché miesto, asi 150 m od pláže. Pláž bola piesková, s lávovými kameňmi, miestami dlhá 1-1,5 km, vhodná na prechádzku. Všetko je tam veľmi čisté, aj cyklistické chodníky, je to ako keby ste prišli do iného sveta, má to svoju úroveň.

Oceán mal 26—28 stupňov, na prvý moment sa môže niekomu zdať že je chladný, ale je to len otázka pár minút a kúpanie v ňom je napokon skvelé. Počasie bolo veterné, každý deň sa to menilo, ale táto klíma nám veľmi vyhovovala, pretože v noci nebolo príliš horúco. Príjemne sa nám spalo, klimatizáciu sme vôbec nemuseli používať.

Hneď prvý deň sme si z letiska požičali na tri dni automobil značky Audi Q3. Počas týchto troch dní sme si stihli pozrieť celý ostrov. Pozreli sme si kaktusové záhrady, jaskyne, sopky a všetko zaujímavé na ostrove. Vstupenky na rôzne atrakcie sme si zabezpečovali sami a ušetrili sme na tom celkom dosť peňazí. Napríklad len výlet do kaktusovej záhrady stojí bežne cez agentúru 56 eur, my sme si lístky na takéto výlety kupovali od 8-10 eur. Človek len nesmie byť lenivý, a ak sa o seba vie sám postarať a trochu porozmýšľa, tak dokáže ušetriť až 70 % fin.prostriedkov. Nás bolo na dovolenke celkovo 6 osôb. Letenky nás vyšli na 900 eur a spolu sme na dovolenke minuli cca 2 600 eur (letenky, strava, atrakcie, prenájom auta, benzín). Takúto komfortnú dovolenku pri mori by som pre 6 osôb za tú cenu v žiadnej cestovnej kancelárii nezískal.

Keď som sa pýtal detí, ktoré so mnou mimochodom už pochodili Afriku, Turecko, Grécko, Bulharsko či Chorvátsko, či na budúce leto pôjdeme na iný ostrov, tak jednoznačne potvrdili, že chcú ísť na rovnaké miesto.

Už majú s čím porovnávať a vôbec im nevadilo, že sme nemali „all inclusive“. Snažili sme sa nastaviť naše stravovanie tak, aby sme boli vždy tak rovnako hladní, dodržiavali sme disciplínu v stravovaní, aby sme mohli navštíviť rôzne zaujímavosti na ostrove.

Celú dovolenku hodnotím ako veľmi dobrú a kvalitnú. Odozvy detí sú vynikajúce. Chcú ísť budúci rok na dovolenku na rovnaké miesto. Vôbec im nevadí ani 5 hodinový let, na ktorý sa dá v pohode zvyknúť.

Na záver by som sa aj touto cestou chcel poďakovať našej zamestnankyni Barborke Zagorovej, za skvelú spoluprácu pri výbere našej dovolenky.“

Pán Šebest bol ochotný zverejniť svoje telefónne číslo pre prípad, že si niektorý družstevník, ktorý má dovolenkový program PV vyberie v budúcnosti svoju dovolenku na Lanzarote. Veľmi rád pomôže s informáciami a vôbec mu to nebude prekážať, veď podľa jeho vlastných slov, ktoré nám napísal “sme predsa jeden tím a v jednote je sila”.

 

Vyber si svoju destináciu